liposukcijaSplošno o posegu

To je izsesavanje odvečne maščobe. Ne gre za nadomestitev hujšanja. Pri tem posegu se lahko odstrani nekaj litrov maščobe. V Kirurškem centru ZDRAV SPLET uporabljamo tumescentno lokalno anestezijo, ki praktično zmanjša izgubo krvi na zanemarljivo nizko raven. Posebnost našega centra je tudi, da za liposukcijo ne uporabljamo splošne narkoze, temveč le sedacijo (pacient spi), zato je možnost pooperativnih zapletov zaradi narkoze minimalna. Najboljši rezultati so takrat ko gre za odstranitev trdovratnih maščobnih oblog, najpogosteje na bokih, trebuhu, stegnih in kolenih. S tem se telo oblikuje. Tako da gre za obliko liposkulpturiranja.

Poseg se opravi po najnovejši metodi, pacient med posegom spi in ne čuti nobene bolečine. 14 dni prej se odsvetuje jemanje aspirina in drugih zdravil, ki vplivajo na strjevanje krvi. Posebej previdni smo pri slabokrvnih pacientih.
 
Po posegu

Po operaciji je potrebno nositi kompresijsko oblačilo tri do šest tednov ( odvisno od tipa kože). Brazgotine so manjše kot pol centimetra in skrite v področje hlačk in popka, nekoliko bolj so lahko opazne le na nogah ( kolena in gležnji ). Nekaj časa po operaciji so lahko prisotne modrice in otekline, ki pa v mesecu ali dveh splahnijo. Včasih se pri nekoliko slabše elastični ( strijasti) koži na trebuhu priporoča še istočasna abdominoplastika. V kolikor si pacient/ka tega posega ne želi se lahko najprej opravi liposukcijo. Nato se počaka vsaj pol leta, v tem času se koža skrči, v kolikor je po tem času prisotna povešena kože se le to odstrani.

Najpogostejše vprašanje je glede dolgotrajnosti posega in ponovnega nalaganja maščobnih oblog na tem mestu. Maščobe se s tem posegom ne odstrani popolnoma. Te maščobne celice se lahko ob prekomernem vnosu kalorij ponovno povečajo. Če pa se način življenja po operaciji ne spremeni, se obdrži z operacijo pridobljeno obliko telesa.

accredited logo

placilo24

telefonsko narocanje

obrazec za narocanje

cenik

cakalne dobe